AUX THERAPY by Tom Foltýn

S novým rokem přichází i nejnovější díl našeho pravidelného playlistu AUX THERAPY, ve kterém tentokrát nahlédneme pod pokličku jedné z nejznámějších libereckých gastro osobností – Toma Foltýna. Pokud jste z Liberce, určitě už znáte, nebo jste slyšeli o bistru Široká, které je Tomovým dílem. Jako vystudovaný architekt přetavil své kreativní schopnosti do kulinářského umění a vytvořil koncept, který Liberci dlouho chyběl.

V bistru obvykle uslyšíte jemné melodie ideální k dopolednímu brunchy nebo nenápadný jazz na večer při tlumeném světle. Ale co poslouchá Tom, když je bistro zavřené a má prostor jen pro sebe? A k jakému typu kuchyně by se dal přirovnat jeho hudební vkus? Odpovědi najdete každé úterý u nás v baru, kde pouštíme Tomovu AUX THERAPY. Malou ochutnávku si můžete vychutnat i tady v příspěvku.

Kdybys měl popsat svůj playlist jako jídlo, co by to bylo? Gourmet menu nebo street food?

Nádražka, pub, rozhodně blíž ke strýtu

Při které písničce bys dokázal nakrájet cibuli, aniž by ti tekly slzy?

Aqualung od Jethro Tull

Má hudba, kterou posloucháš vliv na to, jak vaříš?

Když je hudba dobrá, tak to vliv nemá. Když je hudba sračka, tak z toho bude …… Aneb co tam strčíš, to taky vyleze.

Kdybys měl svůj hudební vkus přirovnat k typu kuchyně (italská, japonská, česká…), která by to byla?

Peruánská fusion

Tvoje nejoblíbenější album ever

Na vypáleném CD, které už nelze přehrát a interpreta neznám. Blbý, vím to.

Black Sabbath nebo Ozzy Osbourne?

To je jedno a to samý!

Vybavíš si nějaký song / album ve kterém je v názvu jídlo?

If you don’t eat your meat, you can’t heve any pudding! (The Wall)

Oblíbenej filmovej soundtrack?

Clannad - Robin (The hooded man)

Kdybys měl udělat jídlo inspirovaný svým playlistem, jak by vypadalo?

Bylo by placatý jako talíř.

Richard Krajčo nebo Tomáš Klus?

Ále třeba Richáš Klujčo!

Drag View